رومیز لوگو
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

نگاهی به بازی کارتی Star Realms

قسمت اول پرونده مکانیسم دک بیلدینگ را می‌توانید در این پیوند بخوانید.

 

Star Realms؛ یک بازی کارتی با تم علمی-تخیلی. از معدود بازی‌هایی در سبک دک بیلدینگ که تنها برای دو نفر طراحی شده. جز این، از دسته بازی‌هایی است که اگر چه نه در جیب شلوار، ولی در جیب کاپشن جا می‌شود. جالب این که اگر جیب دیگر را هم خالی کنید و یک نسخه دیگر از بازی را به همراه داشته باشید، چهارنفره می‌توانید بازی را تجربه کنید. علاوه بر همه اینها زمان بازی بین بیست الی چهل دقیقه است و نسخه دیجیتال رایگان (با پرداخت درون برنامه‌ای) آن هم در دسترس است (پیوند).

 

 

یک نگاه به شجره‌نامه بازی‌های دک بیلدینگ کافی است تا متوجه شویم که SR از اولاد Ascension است. در هر دو بازی، شما در نوبت خودتان می‌توانید از ردیفی از کارت‌ها که به طور تصادفی رو شده‌اند کارت خریده و به کارت‌های خود اضافه کنید. هر دو از مفهوم خال (Suite) برای همیاری و تعامل بین کارت‌ها استفاده کرده‌اند. در عین حال، در هر دو بازی کارت‌هایی وجود دارد که پس از بازی شدن کنار گذاشته نمی‌شوند (discard)، بلکه روی میز جلوی بازیکن باقی می‌مانند: ساختمان‌ها در Ascension و پایگاه‌ها (Base) در SR.

اگر یک مقدار بیشتر دقت کنیم، متوجه خواهیم شد که بازی کارتی مجیک (MTG / Magic the Gathering) روی طراحی هر دو بازی نام برده تاثیرگذار بوده. البته در بازی Ascension شبه مبارزه‎ای وجود دارد به این صورت که امتیاز مربوط به جنگ را تبدیل به نوع جدیدی از پول رایج بازی (Currency) می‌کند تا بتوانید با آن پول کارت‌های هیولا را کشته یا به عبارت بهتر بخرید. در حالی که در SR یک سیستم مبارزه (Combat System) کامل وجود دارد. به این صورت که مثل مجیک، شما با کارت‌های خودتان به طرف مقابل حمله می‌کنید و هدف در بازی به صفر رساندن جان حریف و نابود سازی او است؛ هدفی که کمتر در بازی‌های دک بیلدینگ دیده شده است.

از اینها که بگذریم، SR یک بازی دک بیلدینگ استاندارد است که در آن با پول رایج بازی کارت‎‌های جدید را خریده و به کارت‌های دیسکارد شده (کنار گذاشته شده) اضافه می‌کنید تا دسته کارت قوی‌تری بسازید و در راندهای بعدی بتوانید از آن استفاده کنید.

 

 

نقاط قوت

 

جنگ!

جذاب‌ترین بخش SR همین جنگ است که تا به حال در بازی‌های دک بیلدینگ کمتر دیده شده. جز این در SR پایگاه‌ها (Base) وجود دارند که کارت‌های دائمی هستند؛ به این معنی که بعد از بازی شدن مثل کارت‌های دیگر کنار گذاشته نمی‌شوند، بلکه روی میز باقی می‌مانند. زمانی که به حریف حمله می‌کنید، می‌توانید به جای آسیب زدن مستقیم، پایگاه‌های او را نابود کنید. از طرفی اگر پایگاه یک پایگاه مرزی (Outpost) باشد، “باید” پیش از ضربه زدن به حریف آن را نابود کنید. استفاده از کارت‌های پایگاه این امکان را به بازیکنان داده، هم بازیکنی که حمله کرده و هم بازیکنی که دفاع می‌کند، تا تصمیمات تاکتیکی جذابی بگیرند و به این ترتیب، بدون اضافه کردن پیچیدگی چندان، عمق بازی بیشتر شده است.

 

استفاده موثر از خال‌ها در بازی

در کل در بازی چهار خال وجود دارد و هر کدام از کارت‌ها یک خال دارند (سمت چپ بالای کارت‌ها). کارت‌های هر خال ویژگی‌های کمابیش مشترکی دارند. برای مثال کارت‌های خال قرمز این امکان را به بازیکن می‌دهند که کارت‌های ضعیف را از دسته کارت خود سوزانده و به این ترتیب دسته کارت چابک‌تری داشته باشد. اهمیت خال‌ها به همین جا ختم نمی‌شود، چرا که با بازی کردن همزمان کارت‌هایی با خال یکسان، قدرت کارت‌ها افزایش می‌باید (سینرژی / هم‌افزایی). دو نکته‌ای که گفتیم سبب می‌شود که بازیکنان در زمان خرید کارت جدید حتماً به خال آن فکر کنند. اتفاقاً خرید مناسب کارت‌ها با توجه به خال آنها می‌تواند شکست یا پیروزی را تعیین کند.

 

 

پایگاه‌های قدرتمند

پیش از این گفتیم که کارت‌های «دائمی» پایگاه در SR وجود دارند که پس از بازی شدن روی میز باقی مانده و هر نوبت به بازیکن قابلیت ویژه‌ای اضافه می‌کنند. از آن جایی که هر کارت در بازی از جمله کارت‌های پایگاه یک خال دارند، وجود داشتن پایگاه در جلوی بازیکن سبب می‌شود تا در نوبت او کارت‌های بازی شده که با کارت پایگاه هم‌خال هستند قوی‌تر شوند (ویژگی هم‌افزایی کارت‌های هم‌خال).

 

دورانداختن

جز این که برخی کارت‌ها این قابلیت را دارند که کارت‌های ضعیف را از دسته کارت بازیکن حذف کنند، کارت‌های دیگری هستند که با سوزاندن آنها، در واقع بیرون انداختن آنها از بازی، می‌توان قدرت کارت را برای همان یک بار دوچندان کرد. این قابلیت هم عمق بازی را بیشتر کرده و هم این امکان را به بازیکن می‌دهد تا سر بزنگاه تصمیمات تاکتیکی و حیاتی بگیرد.

 

 

نقطه ضعف

 

پیچیدگی کارت‌ها

با این که در SR به اندازه بازی مثل Race of the Galaxy آیکون استفاده نشده، باز هم بر روی هر کارت آیکون‌های متعددی وجود دارد که فهم کارت‌ها را به نسبت دیگر بازی‌های دک بیلدینگ کمی سخت‌تر کرده. از طرفی زمانی که بازیکن می‌خواهد پنج یا تعداد بیشتری کارت را همزمان با هم بازی کند، تعدد آیکون‌ها و هم‌افزایی کارت‌های هم‌خال، سبب می‌شود زمان بیشتری برای پیدا کردن حالت بهینه بازی کردن کارت‌ها صرف کند.

 

موخره

در قسمت بعدی «پرونده مکانیسم دک بیلدینگ» به بررسی نقاط قوت و ضعف بازی کارتی Thunderstone خواهیم پرداخت. نسخه چاپی بازی تاندراستون را می‌توانید از این پیوند دانلود، چاپ و بازی کنید.

 

مطلبی که خواندید برگرفته بود از مقاله A Deckbuilding Look at Star Realms در سایت Mechanics & Meeples. نکته کنکوری: سایت گفته شده مخزن مقالاتی است در مورد بررسی بازی‌های دک بیلدینگ.

کامبیز سیروس بخت
کامبیز سیروس بخت

آغاز آشنایی‌اش با دنیای بازی‌های رومیزی از زمانی شروع میشه که روی بازی‌های استراتژیک آنلاین کار می‌کرده. دورانی که «تراوین» در اوج محبوبیت خودش بوده. در مصاحبه‌ای طراح بازی تراوین منبع الهام خودش رو بازی «کاتان» اعلام می‌کنه. سوال پیش میاد که کاتان دیگر چیست و مگه جز مونوپولی و ریسک بازی فکری دیگری هم داریم؟ همین سوال به ظاهر ساده، سرگرمی و بلکه هم زندگی‌اش رو یکسره تغییر میده...

ثبت دیدگاه

خوشحال می‌شوم که دیدگاه شما را در مورد مقاله‌ی ارائه شده بدانم.

ممنون می‌شوم در نگارش دیدگاه خود این نکته‌ها را در نظر بگیرید:

  • دیدگاه‌های توهین‌آمیز و ناشایست تایید نمی‌شوند.
  • دیدگاه‌های بی‌ارتباط به محتوای مقاله تایید نمی‌شوند.
  • لطفا از بخش دیدگاه برای مطرح کردن سوال‌های خود استفاده نکنید (به جای آن از دیسکورد رومیز استفاده کنید).

    • امیر سلامتی گفته؛
      16:12 1397/10/16

      سلام
      بازی اصلی که بسته الحاقی زیاد داره. ولی فکر نمی‌کنم هنوز نسخه فارسیشون کار شده باشه

      • Dante گفته؛
        21:04 1397/10/17

        به نظر شما بین تمام نسخه ها کدومش یا کدومهاش بهتره ؟
        بیشتر جایزها نسخه اصلیش گرفته و تو نت چرخیدم دیدم کابرا از نسخه colony wars 2015 تعریف زیادی کردن
        شما فرمودین این بازی مسابقات رسمی داره اطلاعی دارین کدوم نسخه بازی میشه ؟
        ممنون

        • امیر اردشیری گفته؛
          13:52 1397/10/18

          سلام.
          Star Realms سه تا Core Pack داره. یعنی بسته‌هایی که هر کدوم شامل هشتاد کارت منحصر به فرد برای قسمت فروشگاه هستند. این سه تا به ترتیب عرضه عبارت‌اند از:
          Star Realms (2014)
          Star Realms: Colony Wars (2015)
          Star Realms: Frontiers (2018)
          به جز این سه بسته اصلی تعداد بسیار زیادی بسته‌ی الحاقی هم داره که در سه دسته‌ی کلی Gambit، United، و Crisis جا می گیرند. مسابقات جهانی با یکی از سه بسته‌ی اصلی برگزار می شن. و در بعضی از رویدادها (مثل مسابقات Arena) یا مسابقات دوستانه از کارت‌های بسته‌های الحاقی هم استفاده می‌شه. در مسابقات سراسری که توی ایران برگزار می‌شه از بسته‌ی اصلی اولیه (همون Star Realms خالی) استفاده می‌شه.
          نسخه‌ی اول بازی قطعا بهترین گزینه برای یادگیری و شروع و کسب مهارت توی بازیه.
          کارت‌های نسخه‌ی Colony Wars خیلی تهاجمی تر هستند و زمان بازی را به شدت کوتاه می‌کنند. اما برای یادگیری بازی چندان مناسب نیست.
          Frontiers هم که حالت تک نفره و همکاری تا چهار نفره را در بر می‌گیره.

          • Dante گفته؛
            19:34 1397/10/18

            فقط میتونم بگم خیلی ممنون عالی توضیح دادین زحمت کشیدین

  1. ماهان ایروانی گفته؛
    14:25 1398/03/28

    باسلام خدمت شما دوست گرامی من بازی استارلمز رو خریدم از فروشگاه فکرخوب مشهد.کارت ها کیفیتش پایین بود و مشخصات کارت مثل قدرت حمله و…. قرینه نبود.چهار تا سپر بیشتر نبود با وجود اینکه شما موقع باز کردن جعبه شش تا در اوردید.داخل جعبه مثل کاستل یعنی دو تا جا داشت برای کارتها وای نسخه شما نه.روی کارتها این سفینه ها انگلیسی بود مثلاً کارت پیشاهنگ نوشته بودscutومزدور نوشته بودviper بقیه کارتها هم همینطور.عجیب اینه که تو دفترچه در قسمت محتویات جعبه زده بود چهار تا سپر.واقعا کلافه شدم .خواهش میکنم کمک کنید.😥😥

  2. hadi00 گفته؛
    12:25 1399/01/10

    سلام مخواستم بپرسم این بازی اکسپنشن هم داره و اینه میشه در مورد اکسپنشنم توضیحی بدین ؟ ممنون میشه اگه سریع تر جواب بدین ؟

      • محمد مهدی گفته؛
        09:23 1399/04/06

        سلام آقای سلامتی
        اگه میشه فیلم آموزش بازی13سرنخ رو بذارید
        قبلا یه فیلم کوتاهی ازش گذاشتید ولی اگه توی یه فیلم دیگه،بیشتر در باره نحوه بازی کردنش صحبت کنید عالی میشه
        باتشکر

  3. Mohammad گفته؛
    21:43 1399/03/30

    با سلام
    ببخشید بین بازی دژ و star realms کدوم جذاب تر و گیمپلی بهتری داره ؟ و کدوم تکرار پذیری بالا تری داره؟
    اگه راهنمایی کنید ممنون میشم

لینک کوتاه