مسابقه بازیهای نقش آفرینی 200 کلمهای (200 Word RPG) از اولش یه مسابقه نبود. بلکه قرار بود یه تمرین باحال باشه برای من. میخواستم بازیای که در اون موقع داشتم میساختم رو بالاخره تموم کنم. ولی خیلیای دیگه هم به من پیوستن و خیلی زود بیشتر از 150 بازی برای من ارسال شد! واقعاً باورکردنی نبود. قویاً پیشنهاد میکنم تا جایی که میتونید بخونیدشون. اصلاً هم مهم نیست که برندهی مسابقه باشن یا نه.
اعلامیه برگزارکنندهی مسابقه
معمولاً زمانی که اسم بازیهای نقش آفرینی (RPG / Roleplaying)، اونم از نوع قلم کاغذی یا رومیزی رو میشنویم، اولین چیزی که به ذهنمون میرسه، بازی دی اند دی (D&D / Dungeons & Dragons) هستش. با این که دی اند دی اولین (شاید باورتون نشه ولی نسخه اولش برمیگرده به سال 1974) و همچنان مشهورترین بازی نقش آفرینیه، ولی دنیای این دست از بازیها بسیار گستردهتر ار این حرفاست. به عبارت دیگه نسبت بازی دی اند دی به نقش آفرینی یه جورایی مثل نسبت ماریو (قارچ خور خودمون!) به ویدیوگیمه.
مسابقهای که امروز میخوایم دربارش صحبت کنیم، از سال 2015 شروع شده و آوریل امسال، در سومین سال برگزاری خودش، بیش از 700 شرکت کننده داشته. اگه همیشه دوست داشتید دی اند دی بازی کنید ولی راوی (Game Master) پیدا نمیکردید، یا میخواستید خودتون راوی باشید ولی کتابهای چند صد صفحهای DM Handbook و Monster Manual وحشت زدتون میکرد، کلی بازی باحال، با حداقل قواعد و آمادهسازی (شما بخوانید بدون درد و خونریزی!)، منتظرتونه تا بخونید، بازی کنید و لذت ببرید. برای دیدن جوایز و آشنایی با داوران مسابقه و از اون مهمتر خواندن یا دانلود بازیهای فینالیست و برنده به سایت رسمی مسابقه در گیتهاب یه سری بزنید.
و اما این شما و این ترجمه بازی «خاطرات» (Memories) از برگزیدگان مسابقه امسال (2017):
شما نقش افراد سالخوردهای را در خانه سالمندان دارید. دیگر کسی به دیدن شما نمیآید. میخواهید با دیگران حرف بزنید. دربارهی زندگیتون، رویاهاتون و خاطراتتون با آنها صحبت کنید.
دور یک میز بنشینید. 9 عدد چوب کبریت و یک زیرسیگاری داشته باشید. یک ورق کاغذ را 9 قسمت کرده و روی هر تکه کاغذ، یک واژه بنویسید. این واژگان موضوع صحبت شما هستند.
فرزند، عشق، همسر، کار، دوست، بازی، مسافرت، نوه، خانه
یکی از شما، یک تکه کاغذ را برداشته و در مورد موضوع نوشته شده روی آن صحبت میکند. در حالی که صحبت میکنید، کبریتی برداشته، آتش کنید و کاغذ را در زیرسیگاری بسوزانید. همهی شما در مورد موضوع مطرح شده صحبت میکنید تا زمانی که کاغذ به طور کامل بسوزد. حالا نوبت سالخوردهی بعدی است تا به همین روش ادامه دهد. ولی همهی شما خاطرات بازگو شدهی خود را، مربوط به موضوع قبلی، فراموش کردهاید و نمیتوانید از خاطرات پیشین در مکالمه جدید استفاده کنید. اگر خاطرات پیشین ضروری هستند (برای مثال شما برای داشتن نوه میبایست در ابتدا فرزند داشته باشید)، راه دیگری برای توجیه پیدا کنید.
زمانی که تمامی 9 تکه کاغذ سوخته و به اتمام برسد، بازی خاتمه یافته و با اتمام تکه کاغذها، خاطرات شما به پایان میرسد.
موخره
در پایان اگه علاقهمند هستید تا بازیهای نقش آفرینی نسبتاً ساده و با آمادهسازی حداقلیِ بیشتری رو بهتون معرفی کنیم، لطفاً ژانر مورد علاقه خودتون رو در بخش نظرات به ما بگید: کارتون و انیمه، فانتزی، ترسناک، مدرن، علمی-تخیلی، وسترن…
تصویر خبر برگرفته است از کمپین موفق در کیک استارتر، مربوط به بازی Age of Legends، که از برگزیدگان مسابقه در سال 2016 بود.
عمیقا من رو به یاد بازی a penny for your thoughts انداخت. معملا شرکت Evil Hat بازی های رول پلی خاص تولید میکنه مثل FATE و Dont Rest Your Head و … که بازی های معمولا خیلی ساده ای هستند. و بیشتر از اینکه مثل دی اند دی شما همش درگیر یک مشت جنگ با ارک و جن و کوتوله بشید. عمیق تر به بازی نقش آفرینی فکر میکنید. این موضوعی که مطرح شد خیلی خاصه ولی مشابه این بازی همون طور که گفتم A penny for your thoughts رو از طرف ویل ویتون بهتون پیشنهاد می کنم.
ممنون از معرفی بازی ها
دم شما گرم 🙂
سای فای…سای فای و فانتزی معرفی کن
جالب بود. لطفا بازم مطالب در این حوزه بزارید. من خودم علاقه ای وافر به فضاهای اشرافی و ارباب و برده ای دارم.
دستت درد نکنه 🙂 خیلی جالب بود، به نظرم بازیهایی توی ژانر ترسناک خوب باشه!
خواهش می کنم. راستش نظر خودم هم همینه 😉
خسته نباشید
اگه هر دفعه یه بازی رو معرفی کنین و روشش رو توضیح بدین خیلی خوب میشه و باعث میشه یه تنوعی هم تو مقالات سایت به وجود بیاد.
سبک های مورد علاقم: فانتزی،پادشاهی و فضاهای این سبکی ،طنز
یه سوال، تو این جور بازیا برد و باخت چجوریه؟
سلام
حتماً این کار رو می کنیم. البته با ذکر این نکته که خیلی از بازی ها رو تنها می تونیم معرفی کنیم و یادگیریش دست خودتون رو می بوسه، چرا که چند ده و بعضاً چند صد صفحه رو نمیشه در یک مقاله خلاصه کرد…
و در مورد برد و باخت. کاملاً به سیستم بازی، داستان روایت شده و از همه مهمتر راوی برمیگرده. در این بازی خاص که در مقاله اومده، برد و باخت معنایی نداره. بلکه داستان گویی هدف اصلی اونه.
سلام. ممنون از مطلب خوب.
اگه بازی هایی در سبک خود دی اند دی ولی کوتاه و ساده معرفی کنید عالی میشه
سلام
فکر کنم منظورتون ژانر فانتزی هستش و این که به روی چشم 🙂
سلام و خسته نباشید
خیلی عالی بود
خدایی خیلی وقت بود دنبال یه لیستی از بازی های نقش آفرینی می گشتم چون ما تو مشهد یه گروهی هستیم که خوره این بازی هاییم
میشه لطف کنین یه مقاله درست و حسابی واسه آموزش دی & دی معرفی کنین. اگه فارسی باشه چه بهتر :))