رومیز لوگو
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

منتقدین بردگیم

مقدمه

تو این مقاله به افراد و گروه هایی می پردازیم که با ساختن ویدیو به زبان انگلیسی، بردگیم ها رو مرور می کنند و ویدیوهای گفته شده رو در سایت هایی همچون یوتیوت و ویمیو به اشتراک می گذارن. ناگفته پیداس که تعداد این افراد زیاده و طبیعتاً نگارنده نه همه رو می شناسه و نه همه رو دنبال می کنه. ولی سعی کردم که مهم ترین و تاثیرگذارترین اون ها رو معرفی کنم و به سبک، سیاق و سلیقه هرکدوم هم اشاره کنم. تا شما بتونید منتقدی که به سلیقه تون نزدیک تره رو انتخاب و احتمالاً کارهاش رو دنبال کنید.

دایس تاوردایس تاور (The Dice Tower)

به جرات می تونم بگم که تمام کسانی که دنیای بردگیم رو دنبال می کنن دایس تاور رو می شناسن و خیلی ها شاید با دیدن ویدیوهای این گروه به طور حرفه ای وارد دنیای بردگیم شدن و حتی برخی اولین و آخرین انتخابشون به هنگام تصمیم گیری در مورد خرید یک بردگیم ویدیوی ساخته شده توسط این گروه باشه.

دایس تاور کارش رو از سال 2005 شروع کرده و در زمان نوشتن این مقاله بیش از 2700 ویدیو در زمینه مرور و نقد بردگیم های مختلف منتشر کرده. حالا با هر کدوم از اعضای این گروه به تفکیک آشنا می شیم:

 

تام وسلتام وسل (Tom Vasel)
وسل – بنیان گذار دایس تاور – پیش از این که کار حرفه ایش رو به عنوان منتقد و طراح بردگیم شروع کنه، معلم ریاضیات در سطح دبیرستان بوده و  بازی مورد علاقه اش Cosmic Encounter هستش. دایره علایقش خیلی گسترده است، از بازی های سبک امریکایی گرفته تا بازی های دورهمی، انتزاعی و سبک اروپایی. ولی به طور خاص به این علاقه داره که هر بازیکن در بازی توانایی هاش با دیگر بازیکنان متفاوت باشه.

وسل به بازی های پیچیده و طولانی علاقه نداره، پس اگه شما بازی های سبک اروپایی رو می پسندید که پر از قانون و تبصره هستن و یا بازی های جنگی(Wargame) رو دوس دارید که 8 ساعت تمام طول می کشه، تام وسل گزینه مناسبی برای شما نیست.

زی گارسیازی گارسیا (Zee Garcia)

گارسیا مثل وسل معلم دبیرستانه با این تفاوت که رشته تحصیلیش هنرهای زیبا و تئاتر هستش. بازی هایی رو دوس داره که ساده و سریع بشه یاد گرفت و به دیگران یاد داد، به ویژه بازی های کارتی و همکاری. بالاخص به پاندمیک(Pandemic) ارادت ویژه ای داره. گارسیا برخی از اوقات در مورد بازی هایی صحبت می کنه که حتی اعضای دیگر دایس تاور اسمشون رو هم نشنیدن!

تعداد اعضای دایس تاور زیاده و پرداختن به همشون بیش از حوصله این نوشتار هستش. به طور خاص می تونید در مورد پیشینه و علایق سم هیلی(Sam Healey)، جیسون لوین(Jason Levine)، چز مارلر(Chaz Marler) و رایان متزلر(Ryan Metzler) در پیوندهای مربوطشون مطالعه کنید.

پیوندهای مفید (دایس تاور)

 

Shut Up & Sit Down

ساکت شو بشین!

دوستانی که ویدیوهای رومیز و SU&SD هر دو رو دیدن، احتمالاً متوجه شباهت هایی بین این دو شدن. در واقع SU&SD تنها به دنبال این نیست که مروری بر اجزا و قوانین بازی داشته باشه و در انتها نظرش رو به مخاطب بگه. بلکه، همواره جنبه سرگرم کننده بودن ویدیو رو هم در نظر داره و در این کار موفقه. SU&SD به همین هم اکتفا نمی کنه و بعضا نقدِ نقد هم انجام می ده. برای مثال در ویدیوی مرور بازی شوگان(Shogun) نه تنها بازی رو نقد می کنه بلکه سبک دایس تاور در نقد بردگیم رو به چالش می کشه.

Shut Up & Sit Down - Winter Tales

کوینتین اسمیت و پل دین در حال مرور بازی Winter Tales

 

پیشنهاد می کنم اگر حتی بازی رو می شناسید و یا حتی اصلاً بهش علاقه ای ندارید، ویدیوی SU&SD در مورد اون بازی رو ببینید. اگر نظرتون هم عوض نشه، حداقلش اینه که بهتون خوش می گذره! به بیان دیگه جنس نقد SU&SD با دیگر منتقدین همون قدر متفاوته که سریال خانه پوشالی(House of Cards) نسخه انگلیسی و امریکاییش با هم فرق داره(راستی گفتم که برخلاف دایس تاور و اکثر دیگر منتقدین بردگیم که آمریکایی هستن اینا انگلیسی هستن؟!). اگر باور ندارید کافیه یه نگاهی به صفحه‌ی درباره‌ی ما در سایت رسمی شون بندازید.

پیوندهای مفید (SU&SD)

 

Rahdo Runs Through

ریچارد هَم ملقب به رادو (Richard Ham/Rahdo)

سری بازی های The Sims رو احتمالاً می شناسین. رادو پیش از این که منتقد بردگیم بشه، طراح بازی های رایانه ای بوده و شاید برجسته ترین کارش در این زمینه، اولین بازی از سری The Sims در سال 2000 هستش. اکثر اوقات بازی های سبک اروپایی دونفره رو مرور و نقد می کنه، چرا که خودش و همسرش به این نوع از بازی ها علاقه دارن.

ریچارد(رادو) و جنیفر هَم

ریچارد(رادو) و جنیفر هَم

 

تفاوت عمده ای که ویدیو های رادو با دیگر منتقدین داره اینه که، بر خلاف دیگران که فقط قواعد کلی رو سریع مرور می کنن، همیشه تو ویدیوهاش سعی می کنه یک دور(Round) از بازی رو کامل انجام بده تا مخاطب کاملاً روند بازی رو از نزدیک ببینه. در عین حال ویدیوهای رادو ساختار مشخصی داره:

  1. Gameplay Runthrough که توی اون کلیت بازی رو توضیح می ده و معمولاً یک نوبت از بازی رو برای هر بازیکن انجام می ده.
  2. Extended Gameplay که سعی می کنه یک دور از بازی رو به اتمام برسونه و در طی این مدت شرایط مختلفی که در بازی ایجاد می شه و تصمیماتی که می بایست بازیکنان بسته به شرایط بگیرند رو به مخاطب نشون بده.
  3. Final Thoughts که نظرش درباره ی بازی رو به طور فشرده می گه و  نقاط قوت و ضعف بازی رو بیان می کنه.

این رو هم اضافه کنم که ویدیو ها رو در هر دو نسخه ی دوربین ثابت و متحرک به اشتراک می ذاره و  برخلاف موارد قبلی که کارها گروهیه، همه ی کارها رو به تنهایی انجام می ده.

مخلص کلام این که اگر به بازی های سبک اروپایی علاقمندید و براتون مهمه که پیش از خرید یک بازی دقیقاً روند بازی رو بدونید، پیشنهاد می کنم ویدیوهای رادو رو حتماً ببینید.

پیوندهای مفید (Rahdo)

کامبیز سیروس بخت
کامبیز سیروس بخت

آغاز آشنایی‌اش با دنیای بازی‌های رومیزی از زمانی شروع میشه که روی بازی‌های استراتژیک آنلاین کار می‌کرده. دورانی که «تراوین» در اوج محبوبیت خودش بوده. در مصاحبه‌ای طراح بازی تراوین منبع الهام خودش رو بازی «کاتان» اعلام می‌کنه. سوال پیش میاد که کاتان دیگر چیست و مگه جز مونوپولی و ریسک بازی فکری دیگری هم داریم؟ همین سوال به ظاهر ساده، سرگرمی و بلکه هم زندگی‌اش رو یکسره تغییر میده...

ثبت دیدگاه

خوشحال می‌شوم که دیدگاه شما را در مورد مقاله‌ی ارائه شده بدانم.

ممنون می‌شوم در نگارش دیدگاه خود این نکته‌ها را در نظر بگیرید:

  • دیدگاه‌های توهین‌آمیز و ناشایست تایید نمی‌شوند.
  • دیدگاه‌های بی‌ارتباط به محتوای مقاله تایید نمی‌شوند.
  • لطفا از بخش دیدگاه برای مطرح کردن سوال‌های خود استفاده نکنید (به جای آن از دیسکورد رومیز استفاده کنید).

  1. xoox گفته؛
    12:53 1395/01/19

    Board to death
    هم مدل امتیاز دهی خیلی خوبی داره که هیچکدومشون ندارند.
    مرسی از مطلبت کامبیز

    • کامبیز سیروس بخت گفته؛
      14:04 1395/01/19

      کاملاً حق با شماست.
      من board to death و starlit citadel رو به این دلیل حذف کزدم که کار اصلیشون فروش بردگیم هستش و نه مرور ونقد بردگیم
      ولی در کل ویدیوهای مختصرمفیدی دارن
      و این که ممنون از شما به خاطر کامنت هاتون که همیشه اطلاعات مفیدی می دن

  2. پوریا گفته؛
    21:12 1395/01/19

    سلام معرفی خوبی بود. ممنون از کامبیز عزیز
    خواستم فقط یه سری دیگه رو پیشنهاد بدم که Wil Wheaton به اسم TableTop بصورت فصلی روی یوتیوب قرار میده، نکته ای که این سری داره توضیح خلاصه از بازی در ابتدا و آموزش در حین بازی بصورت گرافیکیه و همچنین یه خصوصیت جالبه دیگه ای که داره حضور افراد مشهور برای بازی کردنه و حتی گاهی خود طراح بازی و در آخر بلطف حضور ویل خیلی سرگرم کنندست و خسته نمیشید از دیدن ویدئو.
    البته باید بگم همه بازی ها رو پوشش نمیدن ولی پر طرفدارتریناشونو حتما بازی میکنن.
    میتونین به یوتیوب برید و ویدئوها رو در کانال geekandsundry دنبال کنین. فصل جدیدشم حدود دو ماه دیگه از سر گرفته میشه.

    • کامبیز سیروس بخت گفته؛
      11:28 1395/01/21

      با تشکر از شما حتماً تو یه مقاله دیگه Tabletop و دیگر سریال هایی که در یوتیوب به بازی های رومیزی می پردازند رو معرفی می کنیم

  3. پوریا گفته؛
    21:18 1395/01/19

    البته یه نکته رو یادم رفت که نقد آنچنانی نداره، در واقع نقاط ضعف و قدرت بازی رو بررسی می کنه ولی اصل موضوع Playthrough هست.

    • کامبیز سیروس بخت گفته؛
      15:00 1395/01/23

      دقیقاً ولی همون طور که از نامش برمیاد فقط نحوه بازی رو توضیح می ده و بازی رو نقد نمی کنه
      به شخصه بازی 7 Wonders رو توسط ویدیوی همین کانال یاد گرفتم 🙂

  4. بازتاب هارومیز – چجوری جلوی رفقا ضایع نشیم

  5. بازتاب هارومیز – مصاحبه اختصاصی با ریچارد هَم – قسمت اول

  6. بازتاب هارومیز – بردگیمی در ستایش از صنایع دستی مکزیک

لینک کوتاه